5 Haziran 2020 Cuma

Meyve Turşularının Tarihçesi

Meyve Turşularının Tarihçesi

Meyveden de turşu olur mu demeyin! Özellikle tarihi çok eskilere dayanan meyve turşuları yararları ve doğal yapıları ile de sofraların vazgeçilmezi oluyor. Turşu sadece sebzelerin değil aynı zamanda meyvelerin de tuzlu ve sirkeli suda bir süre bekletilmesi olarak tanımlanıyor. Türk mutfağında da geniş bir yeri olan bu turşular özellikle Osmanlı döneminde daha da çeşitlenmiştir.

Post image
Özellikle Umur Bey tarafından yazıların Tabiat-name üzerinde 7 farklı turşusunun adı geçtiği biliniyor. Bunlar arasında ayva, elma ve armut gibi meyveler olduğu biliniyor. Daha sonra Fatih döneminde ise üzüm, kiraz gibi meyvelerden de turşular yapılmıştır. Özellikle sarayda meyve turşuları yapılırken içine sirke ve adamotu konulduğu bilinmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder