Jalapone bir biber türü olmakla birlikte anavatanı Meksika’dır. Özellikle yoğun bir C vitamini kaynağı olduğu bilinmekle birlikte son yıllarda ülkemizde de yetiştirilmeye başlamıştır. Genel olarak yeşil renkte olan bu biberin turşuları dilimlenerek yapılmaktadır. İçeriğinde A, C vitaminleri, kalsiyum, protein ve demir bulunan biber turşusu pek çok yararı ile de bilinmektedir.
Biber çok acı olmamakla birlikte orta düzeyde bir acısı vardır ve özellikle et yemeklerine çok yakışmaktadır. Etli olan bu biber sonbahar aylarında turşu yapılmaktadır. Özellikle ülkemizde Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişen bu biberin turşusu firmamızca da yapılarak siz değerli müşterilerimize sunulmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder