Çubuk Turşu
Ankara’nın Çubuk ilçesinde üretilen patentli turşulara çubuk turşu adı verilir. Bölgedeki doğal ürünlerden üretilen bu turşularda özellikle küçük boyutta meyve ve sebzeler tercih edilmekte. Sirke oranı oldukça düşük olmasına karşın turşu içerisinde asla asit bulunmuyor.
Dereotu ve defne yaprağı eklenerek güzel bir aroma ekleniyor. Bu turşunun namını duyduysanız neden bu denli meşhur olduğuna dair de fikir sahibi olmuş olacaksınız. Ayrıca bu turşuların 2008 yılında yayınlanan 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki KHK’nın 12. maddesi gereğinde patentli olduğunu da belirtmek gerekiyor. Peki, bu turşu nasıl kurulur, sizler için yazdık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder