7 Ağustos 2020 Cuma

Konsantre Etmenin En Ekonomik ve Güvenli Yolu Evaporasyon Nedir?

 Evaporasyon basitçe buharlaştırma yöntemi ile sıvının istenilen oranda konsantre edilmesi işlemidir. Meyve suyu, marmelat, reçel süt ve süt ürünleri üretiminde sıklıkla kullanılmakta olan bu yöntem, evaporatörmakinası tarafından gerçekleştirilir. Isının uygulanması ile sıvıdan bir kısım buharlaştırılır. Bu sırada işlemin yapıldığı çözelti daha derişik hale gelmektedir. Doğal evaporasyon günümüzde tuz elde edilmesinde aktif olarak kullanılmaktadır.

Evaporatörişlemi gerçekleştirirken farklı sıvılara farklı uygulamalarda bulunur. Yüksek, orta ve düşük sıcaklık seçenekleri ile ısıya duyarlı ürünlerinizde de güvenle uygulanabilir. Örneğin süt ile meyve suyu yoğunlaştırılma işleminde evaporasyon işlemi gerçekleştirilirken farklı sıcaklıklar uygulanmaktadır. Sıcaklık altında bozulmaya uğrayabilecek kimyasal maddelerin evaporasyon işleminde ise farklı bir teknik uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder