Membranlar ; Günümüzün en büyük sorunlarından biri temiz ve sağlıklı besinlere ulaşmaktır. Bu çerçevede sıvı arıtım teknikleri gün geçtikçe çoğalmakta ve gelişmektedir. Suyu içerisindeki zararlı ve katı maddelerden ayıran membranlar son dönemde büyük rağbet görmektedir. Su arıtmasının haricinde, süt ve peynir yapımında sütten büyük protein moleküllerinin konsantre edilmesi için ultrafiltrasyon işleminde kullanılmaktadır. Membranlar diğer arıtma aletlerine göre daha az kimyasal kullanarak, çok az enerji tüketerek temiz su ve gıdayı kullanıcısına sunmaktadır. Ayrıca yapısını oluşturan minik gözenekler sayesinde sıvı (süt, su) molekülleri haricinde herhangi bir katı veya organik molekülün geçmesine izin vermez. Bu sayede kullanıcısına başarıyla temiz su sağlar.
Membran çok küçük gözeneklere sahip sentetik plastik bir malzemedir. Kullanılacak işe göre farklı gözenek büyüklüklerine sahip modelleri bulunur. Membranlar işletme kolaylığı, maliyet ve güvenilirlik açısından pek çok işletmenin arıtma tercihi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder