7 Ekim 2021 Perşembe

Fındık Nedir?

 Fındık nedir sorusu bu kuruyemiş hakkında bilgi almak ve tüketmek isteyen kişiler tarafından merak edilir. Fındık, Türkiye’nin birçok yerinde yetiştirilen ve birçok kullanım alanına sahip atıştırmalıklardır. Fındık atıştırmalık şeklinde yenebilir. Ayrıca başta çikolata olmak üzere birçok yiyeceğin görünmez kahramanı olarak kabul edilir. Bu kuruyemişin kenarları yuvarlak, çift dişli ve sivri uçludur. Bu kuruyemişin çiçekleri ilkbaharda yapraklardan hemen önce açar. Fındık, dünyanın en iyi yetiştirme koşullarına sahip olan Doğu Karadeniz'de yetiştirilmektedir. Bu açıdan Ordu, Giresun ve Trabzon fındık yetiştiriciliği konusunda önde gelen illerden bazılarıdır. Fındığa ulaşım ise kuruyemişçi aracılığıyla gerçekleşir.




Fındık Nasıl Saklanır?

Kabuklu fındık, iç fındıklara göre çok daha uzun raf ömrüne sahiptir. Fındık doğası gereği yağlıdır ve tüm kokuları kolayca emer. Bu nedenle soğan ve sarımsak gibi kokuya neden olan yiyeceklerle birlikte saklanmamalıdır. Örme kumaşlar veya kanvas çantalar, fındıklar için en iyi saklama ortamını sağlar. Bu, fındıkları havadan tamamen korunan plastik bir torbada saklamak için kullanılan yöntemlerden biridir. Bu kuruyemişortalama 0 ila 2 derece sıcaklıkta 2 yıla kadar bozulmadan saklanabilir. Çok uzun ömürlü olmayan, ortalama 6 ay raf ömrü olan iç fındıklarda da durum benzerdir. Fındık kavururken bu süre çok daha kısadır. Fındıkları düzgün koşullarda sakladıktan sonra ise fındığın faydalarından yararlanabilirsiniz. Tüm bu özellikleri nedeniyle kuruyemişçi ile fındık tüketimi yapılabilir. Böylelikle sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder