11 Ekim 2021 Pazartesi

Badem Nedir?

 Badem nedir? Araştırması yapıldığında ilk olarak milattan önce 1400 civarında yaşamış olan Mısır kafilelerin de rastlanmaktadır. İlk olarak Mısır ve Lübnan tüccarları tarafından satılan bademler yapılan arkeolojik kazılarda Mısır krallarını mezarlarına konulduğu görülmüştür. Günümüzde mucizevi bir yiyecek olarak da belirtilen en başta Türkiye olmak üzere İran Suudi Arabistan İran Suriye Ürdün İsrail gibi ılıman kuşakta yer alan ülkeler de yetiştirilmektedir. Badem bir meyve ağacında yetişen Bahar ayında çağla olarak yeşil tüketilebilen, sonrasında da meyvenin büyüyerek kurumasıyla sert kabuklu yapıda bulunan yiyecektir. Sert kabuğunun kırılması ile içerisindeki yiyeceğe ulaşılır. Acı badem ve tatlı badem olarak iki farklı badem türü bulunmaktadır. Hem cig tüketilmekte hem de kavrulmuş olarak kuruyemiş formunda satılmaktadır. Aynı zamanda badem inek sütüne alternatif olarak sütü çıkarılarak satılabilen mükemmel bir yiyecektir.



Badem Besin Değeri

Badem nedir? ve faydaları nelerdir araştırması yapan bilim insanları tarafından yapılan açıklamada dünyadaki en faydalı gıdalardan olduğu belirtilmektedir. Yüksek besin değerleri sayesinde badem tüm dünyada sevilerek tüketilmektedir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde sağlık üzerinde ciddi etkileri bulunmaktadır. Gündelik yaşamlarında gereksinim duyduğu besinleri tamamlamak için alternatif ürünler arasındaki tercih edilmekte olan ürün badem olarak dile getirilmektedir. Badem içerisindeki genel besinler protein, virgül, E vitamini, B vitaminleri, kalsiyum, demir, bakır, fosfor, yağ, potasyum ve lif tir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder