Kırmızı et tavuk veya balıktan daha yüksek miktarda demir içeren memelilerin eti için kullanılan bir terimdir. Genellikle rosto, kaburga veya biftek olarak yenen sığır eti de genellikle öğütülür veya kıyılır. Kıyma köftesi hamburgerlerde sıklıkla kullanılır. İşlenmiş sığır eti ürünleri arasında konserve sığır eti, kurutulmuş dana eti ve sosis bulunur. Taze, yağsız sığır eti, başta demir ve çinko olmak üzere çeşitli vitamin ve mineraller açısından zengindir.
Bu nedenle, sağlıklı bir diyetin parçası olarak orta düzeyde sığır eti alımı önerilebilir. Hayvansal protein genellikle vücudunuzun büyümesi ve bakımı için gerekli olan dokuz temel amino asidi içerir. Proteinlerin yapı taşları olan amino asitler sağlık açısından çok önem arz eder. Proteinlerdeki bileşimleri, diyet kaynağına bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Et, en eksiksiz diyet protein kaynaklarından biridir, amino asit profili neredeyse kendi kaslarınızınki ile aynıdır.
Kaynak : http://www.taspigida.com.tr/kirmizi-et-fiyatlari-2020
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder