28 Mart 2020 Cumartesi

Güreş Minderi Brandası

Güreş ata sporumuz olarak bilinmekte ve kültürümüzde geniş bir yer tutmaktadır. Bu bakımdan geleneksel hale gelmiş olan müsabakalar ile güreş sporu ile ilgilenen güreşçiler marifetlerini sergilemektedir. Her ne kadar kısbet giyerek el ense hareketlerinden de oluşsa, güreşin de bir antrenman aşaması bulunmaktadır. Bu antrenmanlar kapalı spor salonlarında gerçekleştirilmekte ve güreş minderi adını alan minderler ile yapılmaktadır. Minder kadar güreş minderi brandası da oldukça önemlidir.

Güreş Minderi Brandası Özellikleri

Minderci.com.tr tarafından imal edilen minderlerin kaplandığı güreş minderi brandası da bazı özelliklere sahip olmalıdır. Sporcuların sağlığı ve keyifli bir antrenman süreci için brandalar da önem taşımaktadır;
  • İki ya da üç renkli olarak imal edilmiştir.
  • Brandanın üretildiği malzeme ithal polyester kumaştır. Bu kumaş oldukça kalitelidir.
  • İstenilen renklerde firma tarafından üretim yapılmaktadır.
  • Çizgilerde özel olarak boyalar kullanılmaktadır.
  • Brandaların ölçüleri 13*13 metre ölçülerinde olmaktadır.
  • Üretimde federasyon kuralları baz alınmaktadır.
  • Antrenmanlar için özel olarak üretilen bu ürünlerin iki ya da üç renkli modelleri oldukça dayanıklıdır ve uzun ömürlüdür.
  • Güreş minderi brandası imalatında ek yerlerde özel bir teknik kullanılmaktadır. Branda malzemesinin ek yerleri ısı ile yapıştırılmaktadır ve asla dikiş kullanılmamaktadır.
  • Brandalar fila onaylı olarak üretilmektedir.
·Brandalar silinebilir özelliğe sahiptir. Bu sayede temizlikleri kolay bir şekilde yapılabilmekte ve hijyen noktasında sporcular sıkıntı yaşamamaktadır. Güreşin yağlı olduğu düşünülürse bu brandaların temizlenebilir olması önem taşımaktadır.

Güreş Minderi Nedir?

Güreş Minderi Nedir?

Güreş belirli kurallar dahilinde güç kullanımı ile birlikte oyuncuların birbirlerinin sırtlarını yere getirme çabası olarak tanımlanabilir. Kültürümüzde de var olan ve geleneksel olarak yapılan güreş müsabakalarında kullanılan minderi güreş minderi adı verilmektedir. Bu minderler minderci.com.tr üzerinde farklı model ve renk seçenekleri ile satışa sunulmaktadır.

Güreş Minderi Özellikleri

Minderci.com.tr firması bu anlamda geniş ürün yelpazesi ile dikkat çekmektedir. Pek çok minder türünün imalat ve satışını yapan firma kaliteli güreş minderi üretimi yapmaktadır.
  • PVC branda kumaştan imal edilmiştir. 450 denye branda kumaş kullanılmaktadır.
  • Kumaş içerisinde sıkıştırılmış sünger kullanılmaktadır. (160 dansite bondeks)
  • Üretimde Güreş Federasyonu kuralları göz önüne alınmaktadır.
  • Minderler silinebilir özelliğe sahiptir. Bu bakımdan hijyenleri oldukça kolay bir şekilde sağlanmaktadır.
  • Antrenmanlar için özel olarak üretilmiştir.
  • İstenilen renk ve modelde üretim yapılabilmektedir.
  • Örtüsü dikişsiz olup ısı ile yapıştırılmıştır. Bu sebeple oldukça dayanıklıdır.
  • 1 set 72 minderden oluşmaktadır. Bu da 144 metre kare minder anlamına gelmektedir.
  • Tabanı kaydırmaz anti slip malzeme kullanılarak üretim yapılmaktadır. Bu sayede müsabaka ve antrenmanlarda güvenlik üst düzeyde olmaktadır.
Antrenmanlar kapalı spor salonlarında yapıldığından dolayı güreş minderi belirli ölçülerde olup firmalar tarafından istenildiği taktirde özel olarak üretim yapılmaktadır. Renk ve ölçüleri tercih ederek minder satın alabilirsiniz.

25 Mart 2020 Çarşamba

Ara Bulucu Kimdir?

ARABULUCU KİMDİR? GÖREVLERİ NELERDİR?

Arabulucu taraflar arasında uyuşmazlığın ve iletişim problemlerinin giderilmesine yardımcı olmak amacı ile arabuluculuk sürecini idare eden ve arabulucuk sitematik yöntemlerini bulup uygulayabilen kişidir. Arabulucular mutlaka Arabuluculuk siciline kayıt olmak zorundadırlar. Arabulucu arabuluculuk sicilini yürütmek için gerekli becerilere ve bilgilere sahip olmalıdır. Olmayan arabulucu süreci çözmek yerine daha kötü bir hale getirebilecektir. Bu sebeple de arabuluculuk oldukça önemli ve uzmanlık gerektiren bir konumdadır.
Arabulucu faaliyeti tek başına yürütebileceği gibi birden çok arabulucu ile de yürütebilir.  Bu durumda da eş arabuluculuktan söz edilir. Bu konunun detaylarına ileride değineceğiz.
Arabulucuların kayıtlı olmak zorunda oldukları sicil Hukuk işleri Genel Müdürlüğü tarafından tutulan arabuluculuk sicilidir.
Ara Bulucu Kimdir?
Ara Bulucu Kimdir?

Arabulucu olmanın şartları nelerdir?

Arabulucu olmanın da belirli şartları vardır. Bu şartlar şu şekildedir.
  1. Türk vatandaşı olmak
  2. En az 5 yıllık deneyimli hukuk fakültesi mezunu olmak
  3. Tam ehliyetli olmak
  4. Kanunda detaylı şekilde belirtilen suçlardan dolayı hüküm giymemiş olmak
  5. Terör örgütü ile iktisaplı ve irtibatlı olmamak
  6. Kasten işlenmiş suçlardan mahkum olmamak
  7. Arabuluculuk eğitimi almış ve Bakanlık tarafından açılacak yazılı sınavda başarılı olmak
Görüldüğü üzere arabulucuğun birden çok şartı bulunmaktadır. Tüm bu şartları sağlayan ve arabuluculuk yazılı sınavından başarılı sayılan kişi sicile kayıt için başvurabilecektir.

Arabulucuda bulunması gereken temel özellikler nelerdir?

  1. Tarafsız olmak
  2. İyi bir dinleyici olmak
  3. Esnek olmak
  4. Kolay Anlaşılır Olmak
  5. Süreci yönetme becerisine sahip olmak
  6. Empatik anlayışa sahip olmak
  7. Dürüst ve güvenilir olmak
  8. Eleştrilere açık olmak
  9. Uygun mizah anlayışına sahip olmak
  10. Sabırlı olmak

Arabuluculuğa Başvurulması Tavsiye Edilen Haller Nelerdir?

ARABULUCULUĞA BAŞVURULMASI TAVSİYE EDİLEN HALLER NELERDİR?
Taraflar arabulucuğun yaygınlaşması ile birlikte sık sık arabuluculuk, arabulucu kavramlarını duymakta ancak hangi hallerde arabulucuğa başvurabileceklerini bilememektedirler.
Arabuluculuk, arabulucuğa elverişli her uyuşmazlık yönteminde başvurulabilecek bir usuldur. Bizlerin ve Arabulucuk Daire Başkanlığının yayınladığı yayınlarda arabulucuğa başvuru yapılmasını tavsiye ettiğimiz haller şunlardır:
  • Taraflar arasında görünen bir uyuşmazlığın dışında başkaca problemler de varsa
  • Taraflar ilişkilerini bitirmek istemiyorlar ve korunmaya değer ilişkileri var ise
  • Tarafların bitirmek istemedikleri iş ilişkileri, akrabalık ilişkileri var ise,
  • Uyuşmazlığın başkaca tarafları da var ise,
  • Taraflar Yargıya başvurarak zaman ve para harcamak istemiyorlar ise
  • Taraflar sorunun daha kolay çözümlenmesini istiyorlar ise,
  • Uyuşmazlık için yargıya başvurulması değerine göre çok daha pahalı olacak ise,
  • Uyuşmazlığın yargısal yolla çözümü çok karmaşık ve masraflı ise,
  • Uyuşmazlık için yargıya başvurulsa bile kararın icrası zor olacak ise,
  • Taraflar dostane yaklaşmak istiyorlar ise,
  • Taraflar uyuşmazlığın daha gizli kalmasını istiyorlar ise,
  • Taraflar uzun süreli çözüm istiyorlar ise
Bu gibi daha sayılacak birçok sebepten dolayı taraflar arabulucuya başvurabilirler. Arabuluculuk yargıya göre çok daha çabuk sonuçlanan bir kurumdur. Yargıda yaptığınız gibi büyük masraflar yapmadan ve onca zaman kaybetmeden istenilen sonuca ulaşmak için sıklıkla tavsiye edilen bir yoldur. Ancak arabuluya gitmenize rağmen anlaşma olmaması halinde gecikmeksizin yargı yoluna başvurulması da hak kaybına uğramamanız açısından önemlidir. Başvurduğunuz arabulucular bulunduğunuz yerdeki arabulucular olabilir. Örneğin Etimesgut- Sincan bölgesinde ikamet ediliyor ise Etimesgut arabulucu, Sincan Arabulucu, Ankara arabuluculardan birisi ile görüşüp sorununuzun çözülmesini talep edebilirsiniz.

Arabuluculuk Nedir?

ARABULUCULUK NEDİR?
Bir çok dava türünde uyuşmazlıkların çözümü için yargıya başvurmadan önce arabulcuğa gitmek zorunlu hale gemiştir. Bu değişiklik ile birlikte ise insanların kafasında arabuluculuk nedir, nasıl yürütülüt, arabulucu kimdir diyerek sorular oluşturmuştur. Bu ve arabuluculuk ile ilgili diğer yazılarımızda bu soruları açıklamaya çalışacağız.
Arabuluculuk Nedir
Arabuluculuk Nedir
En genel anlamı ile arabulucuğu, tarafların aralarında çözemedikleri ihtilaflı olan uyuşmazlıkları bir veya birden çok arabulucunun yardımı ile çözme süreci olarak tarif edebiliriz. Burada üçüncü bir kişi olan arabulucu tarafları bir araya getirmekte ve yargı sürecini başlatmadan önce tarafların kendi aralarında çözemedikleri süreci taraflara yardım ederek olumlu bir şekilde sonlandırmaya çalışmaktadır. Burada birçok insan için arabulucuğun amacının mahkemelerin yoğunluğunu azaltmak olduğu düşünülebilir. Ancak arabulucuğun amacı hakkındaki bu düşünce yanlıştır. Zira arabulucuğun asıl amacı tarafların arasındaki iletişim sorunlarını arabuluculuk eğitimi almış profesyonel kişiler tarafından çözümlenmesidir. Arabulucu bu problemleri çözümlerken sistematik yöntemler uygulayacaktır.
Arabuluculuğa uyuşmazlık dava aşamasına gelmeden önce veya davanın görülmesi sırasında başvurulabilir. İstisnaları hariç olmak üzere birçok alanda arabuluğa başvuru mümkündür. 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu’nun 3/1. Maddesine göre bireysel veya toplu iş sözleşmesine dayanan  işçi ve işveren alacağı ve tazminatı ile işe iade talebiyle açılan davalarda arabulucuğa başvuruluş olması dava şartıdır. Bunun gibi dava şartı olan birden fazla alan da vardır. Bu davalar ile ilgili olmak üzere dava açacak kişiler davalarını açmadan önce arabulucuya başvurmak zorundadırlar.

Arabuluculuğun Türleri Nelerdir?

ARABULUCUĞUN TÜRLERİ 

Arabuluculuk çeşitli sınıflara ayrılmaktadır. Uygulanacak kanun hükümlerine göre arabuluculuk, geleneksel ve nitelikli arabuluculuk; faaliyete göre ise kolaylaştırıcı, değerlendirici, dönüştürücü arabuluculuk olarak ayrıma tabi tutulabilir.

Uygulanacak Kanun Hükümlerine Göre Arabuluculuk

Bu hükümlere göre arabuluculuk adi ve nitelikli arabuluculuk olarak ikiye ayrılmaktadır. Adi arabuluculuk kanuna tabi olmaksızın yapılan arabuluculuktur. Adi arabulucukta tarafların seçtiği herhangi bir kimse arabuluculuk yapabilir. Bu arabuluculuk aslında yıllardır kültürümüzde var olan arabuluculuktur. Geleneksel olarak da yapılabilir. Örneğin aile meclisinde olan bir sorunda aile büyüğü arabulucu olarak değerlendirilir ve herkes onun çözüm yoluyla problemlerini dile getirip çözüm bulmaya çalışır. Bu tarz  geleneksel arabuluculuk çoğu zaman toplum içinde saygı duyulan kimse tarafından yapılan arabuluculuktur.
Arabuluculuğun Türleri Nelerdir?
Arabuluculuğun Türleri Nelerdir?
Bu hükmün diğer türü ise nitelikli arabuluculuktur. Bu arabuluculuk kanun hükümlerine göre yapılan arabuluculuk çeşididir. Bu durumda arabulucu herhangi birisi olamaz. Kanunlara göre tutulan arabuluculuk siciline kayıtlı kişilerden birisi arabuluculuk yapabilir. Bu türde arabuluculuk faaliyeti yürütülürken kanunun emredici hükümlerine uygun hareket edilir. Nitelikli arabuluculuk da kendi içerisinde dava şartı arabuluculuk ve ihtiyari arabuluculuk olarak ikiye ayrılır. Taraflar, vekilleri ve arabulucular tarafından imzalanan arabuluculuk belgeleri ilam niteliğinde belge hükmündedir.

Arabuluculuk Faaliyetine Göre Arabuluculuk

Faaliyete göre arabuluculuk kolaylaştırıcı, değerlendirici ve dönüştürücü arabuluculuk olmak üzere üçe ayrılır. Kolaylaştırıcı arabuluculuğun temelinde tarafların menfaatlerinin bulunması yatar. Arabulucu kural olarak hukuki değerlendirme yapmaz, taraflara tavsiyelerde bulunmaz, hukuki bilgiler sunmaz; tarafların tartışmalarına mümkün olduğunca az müdahalede bulununr ve onlara yön verir.
Değerlendirici arabulucu, eğer arabuluculukta anlaşamaz da dava yolunu giderlerse diye muhtemel bir davanın sonuçları hakkında bilgi verir ve arabuluculukta anlaşılmasının iyi yönlerini anlatır.
Dönüştürücü arabuluculuk ise tarafların arabuluculuk sürecinden daha güçlü çıkmalarını sağlamak üzere olan arabuluculuktur.

Arabuluculuk Kanunu

Arabuluculuk Kanunu 2020

Hiç kuşkusuz toplum yaşamında bir takım anlaşmazlıklar her zaman yaşanabiliyor ve bu anlaşmazlıklar mahkeme koridorlarına taşınabiliyor. İşte böyle bir süreci yaşamamak için arabuluculuk kanunu ve bu kanunun getirdiği avantajlardan nasıl yararlanabileceğiniz hakkındaki yazımızı baştan sona okumanızı tavsiye ediyoruz. İsterseniz konumuzun detaylarına geçmeden önce kanundan kimlerin, nasıl yararlanacağı noktasında bazı önemli bilgileri sizlerle paylaşalım. Söz gelimi kamuyu ilgilendiren meselelerde arabuluculuk sistemine gidilemez veya ceza davalarında yine arabuluculuk sistemine gidilemiyor.
Arabuluculuk-Kanunu
Arabuluculuk-Kanunu

Arabuluculuk Sistemi Belirli Kriterlere Sahiptir

Dilerseniz konumuza arabuluculuk sistemi nedir ve nasıl işliyor? Tarzında soruların yanıtlarıyla devam edelim. Özel bir hukuki anlaşmazlığın taraftarının özgür iradelerini kullanarak tayin ettikleri tarafsız bir uzmanın arabuluculuğunda gerçekleşen hukuki bir süreci ifade ediyor. Eğer sizlerde özel hukuki destek gerektiren benzer bir sorun yaşıyorsanız hukuk büromuzun sizlere bu yasal desteği verebileceğini bu noktada belirtmekte yarar görüyoruz efendim. Çünkü hukuk büromuz uzun yıllara bilgi birikimi ve tecrübesinin ve uzman hukukçu kadrosuyla arabuluculuk hizmetleri üretmektedir.

Arabuluculuk Yöntemi İki Ayrı Başlık Altında Değerlendiriliyor

Tabii çok önemli bir ayrıntıyı hemen paylaşmakta büyük yarar görüyoruz. Arabuluculuk yöntemi pek çok kişi tarafından sadece dava açılmasını önlemek üzere geliştirilmiş bir metot olarak biliniyor. Ancak bu eksik bir bilgidir.  Arabuluculuk hizmetleri aynı zamanda mevcut süregelen bir dava sırasında da rahatlıkla başvurulabilecek bir yöntem ve henüz kesinleşmemiş mahkeme sürecinde istenildiğinde devreye alınabiliyor. İki ayrı başlıkta değerlendirilen bu sistemi kısaca aktarmaya çalışalım;

Zorunlu Arabuluculuk

Bazı anlaşmazlıklarda mahkeme yoluna gidilmeden önce arabuluculuk kurumuna müracaat edilmesi zorunluluğu bulunuyor. Dolayısıyla bu tür durumlarda önce arabulucuya giderek sorunun çözümü yoluna gidilir eğer çözüm sağlanamazsa ancak dava açılabilir. Örneğin ihbar tazminatı, fazla mesai ücreti, kıdem tazminatı ile ilgili mevzular veya maaş konusu ile ilgili uyuşmazlıklar zorunlu arabuluculuk kurumuna müracaat edilmeden davaya dönüştürülemiyor.

İhtiyarı Arabuluculuk

Bu başlıkta ise zorunluluk durumu yoktur ve tarafların inisiyatifi söz konusudur. Dolayısıyla taraflar aralarındaki uyuşmazlığı isterlerse arabulucuya götürebilir ve dava açılmasına gerek kalmadan sorunları çözebilirler. Lütfen başta arabuluculuk kanunu olmak üzere sormak istediklerinizi sürekli olarak açık bulundurduğumuz hukuk büromuzun telefonları üzerinden bizlere iletiniz. Sizleri yanıtlamaktan memnuniyet duyacağımızdan emin olabilirsiniz efendim. Esen kalınız

Arabuluculuk Ücreti Ne Kadardır?

Arabuluculuk Ücreti Ne Kadar?

Birçok anlaşmazlık artık arabuluculuk hizmetleri ile çözülüyor ve uzun mahkeme süreçlerine gerek kalmadan sonuca ulaşılıyor. Tabii bu yönteme başvurmak isteyenlerin aklına ilk olarak arabuluculuk ücreti ne kadardır tarzında sorular geliyor. İsterseniz konumuzun ayrıntılarını paylaşmadan önce arabuluculuk kanunu ve ilgili yönetmelikler sayesinde nasıl bir avantaj elde edeceğiniz konusunda sizleri aydınlatalım. daha sonra konumuza ayrıntılı şekilde devam edelim. 6325 sayılı yasaya göre şekillenen ve gerek mahkemelerin iş yükünün azaltılması, gerekse tarafların çok daha hızlı sonuca ulaşmalarını sağlayan bu kanun sayesinde hiç dava açılmadan veya mevcut bir davanın hemen bitmesi açısından çözüme kolayca ulaşmak mümkün olabiliyor.
Arabuluculuk Ücreti Ne Kadardır?
Arabuluculuk Ücreti Ne Kadardır?

Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Kanunu Önemli Bir Avantaj

Elbette hukuki uyuşmazlıklarda arabuluculuk kanunu sayesinde taraflar önemli avantajlar sağlıyor. Örneğin olası mahkeme masrafları, vekalet ücretleri ve harçlar gibi pek çok harcamanın önüne geçilmesi açısından mümkünse bu kanundan faydalanmanızı mutlaka tavsiye ediyoruz. İzninizle hemen bir önemli not daha paylaşalım. Bu yasal yöntemden iki farklı şekilde yararlanabiliyorsunuz. İsterseniz hemen bu iki başlığın neler olduğuna bakalım. Çünkü bu kanuna göre bazı davalar zaten arabulucuya gitmeden açılamıyor.
  • İhtiyari Arabuluculuk- Bu arabuluculuk türünde herhangi bir zorunluluk bulunmaz ve özel hukuk uyuşmazlıklarında tarafların konsensüs halinde başvurdukları bir durum vardır. bu arabuluculuk türünde aranan en önemli kriter uyuşmazlığın tüm taraflarının rızasıdır. Dolayısıyla karşılıklı arabuluculuğa gidilmesi gerekecektir. Elbette kamuyu ilgilendiren ceza veya çocukların velayeti ile ilgili davalar bu kapsam dışında kalıyor
  • Zorunlu Arabuluculuk-adından da anlaşılacağı gibi mahkemelerde dava açmadan önce başvurulması gereken bir yöntemdir. Örneğin firmalar arası ticari anlaşmazlıklar (6102 Türk Ticaret Kanunu 5-a maddesi kapsamına girenler), çalışma yaşamında fazla mesai ücreti, maaş, kıdem veya ihbar tazminatı gibi meselelerde zorunlu arabuluculuk hizmetlerinden yararlanmadan direkt olarak mahkeme açılamıyor.

Arabuluculuk Sistemi Hakkında Sormak İstedikleriniz İçin Lütfen Arayınız

Lütfen web sayfamızda yer alan telefon numaraları üzerinden hukuk büromuza ulaşarak başta arabuluculuk sistemi olmak üzere diğer tüm hizmetlerimiz hakkında sormak istediklerinizi bizlere aktarınız. Ayrıca arabuluculuk ücreti her dava için farklı bir tarifeye sahip olduğu olduğundan maalesef standart bir ücret vermemiz mümkün olamıyor. Ancak hukuk büromuzun tüm hizmetlerinin makul seviyelerde fiyatlara sahip olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz efendim. Esenlikler diliyoruz.

Arabuluculuk Avukatı

Arabuluculuk Avukatı

2012 yılında yasalarımızın arasına giren arabuluculuk hizmetleri sayesinde artık pek çok dava mahkeme koridorlarında taşınmadan çözülebiliyor. Tabii bu sistemden yararlanabilmek için arabuluculuk avukatı olarak tanımlanan ve bu yetkiye sahip bir hukukçudan destek almanız gerekecektir. Bu noktada ihtiyaç duyduğunuz desteği hukuk büromuzun deneyimli hukukçularından alabileceğinizi ve arabuluculuk sisteminden yararlanabileceğinizi ifade etmekte yarar görüyoruz. Tek yapmanız gereken büromuzun iletişim seçenekleri üzerinden bizlere ulaşmak olacaktır. Sonrasında gerekli prosedür tarafımızdan sizlere aktarılacak ve bu çerçevede işlemleriniz başlatılmış olacaktır. İsterseniz şimdi de sistemi kullanmanız durumunda neler yapmanız gerektiği hakkında bazı bilgileri sizlerle paylaşalım. Öncelikle arabuluculuk düzenlemesinin hangi durumlarda kullanılabileceğini bilmenizde büyük yarar bulunuyor. Çünkü arabuluculuk sistemi her dava için uygun bir yöntem değildir. Özellikle ticari uyuşmazlıkların yoğunluğu nedeniyle geliştirilen arabuluculuk sistemi mahkemelerin iş yükünü hafifletmek üzere öncelikle başvurulmasını zorunlu hale getirilmiş yasal düzenlemeler ile donatılmıştır.
Arabuluculuk Avukatı

Arabulucu Avukatın Görevi Nedir?

Elbette bu sistemden en iyi şekilde yararlanabilmek için başvurduğunuz avukatın hangi görev ve sorumlulukları yerine getireceği hakkında bilgi sahibi de olmalısınız. Dolayısıyla arabulucu avukatın görevi nedir? Noktasında bazı önemli bilgileri aktardıktan sonra konumuzun diğer detaylarına geçelim. Uyuşmazlığa neden olan sorunun hukuki kriterler çerçevesinde nihayete ermesi tabii ki avukatın asli görevi. Fakat uzlaştırmaya gidilirken objektif açıdan bakan arabuluculuk avukatı herhangi bir tarafı haklı veya haksız çıkarmaz, ancak yasaların gösterdiği hükümler doğrultusunda doğru bir şekilde yönlendirir ve çözümün bulunmasına katkı sağlar. Bunun yanı sıra uyuşmazlıklarda zaman bakımdan tarafların bir araya gelemediği göz önünde bulundurulduğunda arabulucu avukat bu iletişimi en iyi düzeyde sağlayacak kişi olarak bir aktivite üstlenir. Bu noktada çok fazla aldığımız bir sorunun yanıtını cevaplayarak konumuzu sürdürelim. Pek çok kişi boşanma davalarında veya ceza mahkemesi gerektiren konularda arabuluculuk hizmetinin devreye alınabileceğini düşünüyor. Bu yanlış bir düşüncedir ve kamu davaları niteliğinde mevzular veya ceza muhakemesi gerektiren davalar ile boşanma davalarında yer alan çocuk velayeti gibi davalarda yöntem hiçbir şekilde kullanılamaz. Lütfen başta arabuluculuk avukatı tahsisi olmak üzere ihtiyaç duyduğunuz hukuki destek için büromuzu aramaktan çekinmeyiniz. Gün içerisinde her saatte iletişim seçeneklerimizi açık bulunduruyoruz efendim. Görüşmek dileğiyle esen kalınız

Arabuluculuk Dava Açma Süresi

Arabuluculuk Dava Açma Süresi

Özellikle ticari anlaşmazlıkların çözümü için geliştirilen arabuluculuk sistemi bugün için oldukça başarılı sonuçların alınmasına imkân sağlıyor. Tabii arabuluculuk dava açma süresi belirli bir zaman periyodunda işlemek gerekecektir. Çünkü uyuşmazlık ortaya çıktıktan sonra resmi anlamda hukuki normların işletilmesi şarttır ve yasal yükümlülükler mutlaka yerine getirilmelidir. Dilerseniz öncelikle 2012 yılından bu yana yürürlükte bulunan 6325 sayılı kanunun taraflar açısından hangi kolaylıkları getirdiğini hep birlikte inceleyelim. Sonrasında konumuzun diğer ayrıntılarına geçelim. Kanun ile ilgili olarak bilinmesi gereken en önemli detay bazı dava türlerinde bu yönteme başvurulmasının zorunlu olduğudur. Örneğin çocukların velayet davaları, ticari davalar, iş akdinin sona erdirilmesi veya fazla mesai ücretleri gibi meselelerin tamamında arabuluculuk sisteminden yararlanılmak durumundadır.
Arabuluculuk Dava Açma Süresi

Arabulucu Kimlerden Seçilir

Bunun yanı sıra iş hukuku veya özel hukuk alanında bir sorun yaşıyorsanız arabuluculuk sistemini zaten kullanmak durumunda kalacağınız için arabulucu kimlerden seçilir, arabulucuyu nasıl tayin edeceksiniz gibi soruların yanıtlarını önceden bilmenizde yarar görüyoruz. İsterseniz öncelikle arabulucunun kim olduğuna yönelik kısa bir tarif yapalım. Arabulucu kişi hukuk fakültesini bitirmiş, en az 5 yıllık mesleki kariyere sahip avukatlar arasından bir sınav neticesinde seçilirler. Görev yönünden uyuşmazlığın taraflarına eşit mesafededirler ve taraflar arasında iletişim zemini hazırlamak başlıca görevleridir. Ayrıca Adalet Bakanlığı tarafından belirlenmiş bir ücret tarifesi doğrultusunda çalışırlar ve her yıl bu tarife güncellenir.

Arabulucu Avukat Nasıl Seçilir

İzninizle oldukça önemli olarak gördüğümüz bir hatırlatma ile konumuza devam edelim. Arabulucu avukat taraflardan sadece birinin iradesiyle tercih edilemez. Dolayısıyla her iki tarafın üzerinde uzlaştığı bir seçim yapılmak zorundadır. Aksi takdirde bu hizmetlerden yararlanılması mümkün olmaz. Eğer sizlerde benzer bir sorun yaşıyorsanız hukuk büromuzun deneyimli avukatlarından profesyonel destek alabileceğinizi lütfen unutmayınız. Daha önce de belirttiğimiz gibi taraflar arasında konsensüs sağlanmasına yönelik davetler arabulucunun diğer önemli görevleri arasında yer alıyor. Şimdi de isterseniz konu başlığımız olan arabuluculuk dava açma süresi hakkında bazı bilgiler aktaralım. Arabuluculuk sistemine başvuru yapıldıktan sonra avukat bu dosyayı en fazla 3 hafta içerisinde sonuçlandırır ve sadece bir hafta uzatma hakkı bulunur. Lütfen bu konu ve diğer hukuki destekler ile ilgili telefonlarımızı aramaktan çekinmeyiniz. Sizleri yanıtlamaktan büyük mutluluk duyarız. Esen kalınız

24 Mart 2020 Salı

Arabuluculuk Başvuru

Arabuluculuk Başvuru

2012 yılından bu yana yürürlükte bulunan 6325 sayılı kanuna gereği özel hukuk uyuşmazlıkları artık mahkeme olmaksızın çözüme kavuşabiliyor. Tabii sistemden yararlanabilmek için öncelikle arabuluculuk başvuru şartlarının neler olduğunun bilinmesi gerekiyor. Çünkü her dava arabuluculuk sisteminden yararlanılabilmesi için uygun değildir. Örneğin hapis cezası gerektiren ceza davaları, kamu davaları, ya da velayet davaları gibi dava tiplerinde bu yönteme başvuru yapılamadığı bilinmelidir. Ancak şartlar arabuluculuk için müsaitse ve tarafların sistemden faydalanması durumunda bağlayıcılığı bulunan bir arabulucu anlaşma tutanağı imzalanarak mahkemeye gitmeden sorun rahatlıkla çözülebiliyor.
Arabuluculuk-basvuru

Arabulucu Avukat Taleplerinizi Karşılıyoruz

Bu noktada kısa bir hatırlatma yaparak konumuza devam etmiş olalım. Hukuk büromuz mesleğinde 5 yıllık deneyime sahip avukatları ile sizlere hukuki destek sağlıyor ve arabulucu avukat taleplerinizi karşılıyor. Bu nedenle hukuki bir destek almak isterseniz telefonlarımızı aramanız yeterli olacaktır efendim. Sonrasında sizleri olması gerektiği gibi yönlendiriyoruz ve her iki tarafı bir araya getirerek objektif şekilde sorunun çözümüne katkı sağlıyoruz. İsterseniz şimdi de arabulucu avukatlık hizmetleri çerçevesinde nasıl bir misyonumuz bulunduğunu aktarmaya çalışalım. Öncelikle hukuk büromuzdan destek alabilmeniz için her iki tarafın bu hizmetin alınacağı avukat üzerinde bir anlaşmaya varmaları gerekiyor.

Arabuluculuk Belgesi Bağlayıcılığa Sahiptir

Ticari davalarda başvurulması zorunlu olan arabuluculuk sistemi üzerinde konsensüs sağlanan bir arabuluculuk belgesi imzalandıktan sonra hayata geçiyor. Her iki tarafın uzlaştığı maddelerin tek tek yer aldığı bu belge oldukça detaylıdır ve hâlihazırda başarılı şekilde uygulanıyor. Konumuzla ilgili olarak bilinmesi gereken bir başka önemli bir ayrıntıyı daha paylaşmış olalım. Arabulucu avukat hiçbir şekilde taraflar arasında ayırım yapmaz ve son derece şeffaf bir anlayışla hareket eder. Bir başka değişle avukatın başlıca görevi konunun taraflarını bir araya getirmek ve onların diyalog kurmalarını sağlamaktır diyebiliriz. Bu nedenle arabulucunun taraflardan birini haklı çıkartmak gibi bir vizyonu asla bulunmaz. Bunun yanı sıra bir anlaşma imzalandıktan sonra taahhütlere uyulmaması durumunda açılacak davada anlaşmaya uymayan tarafın mahkeme tarafından zorlayıcı tedbirlerle karşılaşacağı akıldan çıkarılmamalıdır. Tabii hukuk büromuzdan bu anlamda arabuluculuk başvuru talebinde bulunduğunuzda nasıl hareket etmeniz gerektiği hakkında sizleri çok daha kapsamlı şekilde bilgilendireceğimizi anti parantez belirtelim efendim. Esen kalınız

Arabuluculuk Anlaşma Tutanağı

Arabuluculuk Anlaşma Tutanağı

Özel hukuk anlaşmazlıklarının çözüme kavuşturulduğu arabuluculuk sistemi günümüzde son derece başarılı şekilde uygulanıyor. Süreç sonunda arabuluculuk anlaşma tutanağı ile son şeklini kazanan bu sistem sayesinde pek çok uyuşmazlık mahkemelere gitmeye gerek kalmadan çözülüyor. İsterseniz şimdi hukuk büromuzun hizmetleri arasında yer alan arabuluculuk sisteminin nasıl işlediğini ve diğer detayların neler olduğuna geçelim. Öncelikle bilinmesi gereken kavram arabuluculuk hizmetini verecek kişinin hukuki anlamda nasıl bir statüye sahip olduğunun bilinmesidir. Çünkü yasal bakımdan arabulucu kişi, hukuk fakültesini bitirmiş ve mesleki kariyerinde en az 5 yıllık deneyime sahip olmalıdır. Dolayısıyla bu sistemden faydalanmak istiyorsanız, hukuk büromuzun bu alanda yeterli tecrübeye sahip avukatlarından profesyonel yardım talep edebileceğinizi bilmenizi istiyoruz efendim.

Arabuluculuk Sistemi Bazı Durumlarda Zorunludur

2012 yılında yürürlüğe giren arabuluculuk sistemi hakkında çok önemli bir detayı paylaşarak konumuza devam edelim. Kamu davası niteliğinde meseleler veya ceza mahkemeleri nezdinde görülen mahkemelerde, ya da çocukların velayet davaları ile ilgili mevzularda arabuluculuk sisteminden yararlanılması mümkün değildir. Buna karşın ticari uyuşmazlıklar iş mahkemelerine gitmeden önce arabuluculuk sistemine götürülmek zorundadır. Bunun dışında çalışanların senelik izinleri ile ilgili anlaşmazlıklar, kıdem tazminatı, iş akdinin sona erdirilmesi veya fazla mesai ücreti ile ilgili sorunlar yine arabuluculuk kurumuna başvurulmadan mahkemeye götürülemeyen konular arasında yer alıyor.

Arabulucu Ne Yapar?

Birçok kişi arabulucunun görev ve yetkileri ile ilgili bazı yanlış düşüncelere sahip olduğundan izninizle arabulucu ne yapar veya görev ve sorumlulukları nelerdir gibi birkaç sorunun yanıtını vererek konumuza devam edelim. Arabulucu avukat kendisine ulaştırılan meselelerde hiçbir şekilde hüküm belirtmez ve taraflardan birini haksız, ya da haklı göstermez. Burada avukatın görevi tamamen tarafsız üçüncü bir kişi olarak uyuşmazlığın taraflarını bir araya getirmek, onların diyalog kurabilmeleri bakımından gerekli atmosferi sağlamaktır diyebiliriz.

Tarafların özgür ve hür iradeleri ile anlaşmaya varmaları durumunda ise arabuluculuk anlaşma tutanağı hazırlanır ve bu tutanak içerisinde üzerinde anlaşmaya varılmış ödeme tutarları gibi ayrıntılara yer verilir. Ayrıca tarafların ve arabulucunun imzasını taşıyan arabuluculuk anlaşma tutanağı 4 nüsha halinde düzenlenir ve ikisi tarafların her birine birer adet, bir nüshası Adalet Bakanlığına ve son olarak bir nüshada arabulucuda kalacak şekilde arşivlenir. Konu ile ilgili olarak bilmek istediklerinizi lütfen web sayfamızda yer alan telefon numaraları üzerinden hukuk büromuza iletiniz. Esenlikler diliyoruz

Arabuluculuk Bürosu

Arabuluculuk Bürosu

Artık arabuluculuk hizmetleri sayesinde uyuşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözülebildiğini biliyor muydunuz? Evet, arabuluculuk bürosu hizmetleri alarak bazı özel hukuk anlaşmazlıklarını mahkemeye gitmeden çözebilir ve masraflı olduğu kadar uzun bir mahkeme sürecini yaşamadan sonuca ulaşabilirsiniz. Taraflar arasında bir anlaşma sağlanması durumunda bağlayıcılığı bulunan bir belge imzalayarak böylesine uzun ve yorucu bir süreci yaşamanıza gerek kalmıyor.
Üstelik sistemi bazı uyuşmazlıklarda kullanmak zorunludur ve arabuluculuktan bir sonuç çıkmaması durumunda ancak mahkemeye başvurulabiliyor. Peki, sistem nasıl işliyor. İsterseniz bu noktadan itibaren arabuluculu kimdir ve nasıl bir hizmet üretiyor tarzındaki soruların yanıtlarını vermeye çalışalım. Öncelikle eğer bir arabuluculuk hizmeti arayışı içerisindeyseniz web sayfamızın sizlere hukuki destek sağlayabileceğini belirtmekte yarar görüyoruz. Çünkü bu hizmeti alabilmeniz için mesleğinde 5 yıllık tecrübeye sahip bir avukatın desteği gerekiyor ve büromuz bu alanda hayli deneyimli avukatlara sahiptir.

23 Mart 2020 Pazartesi

Arabuluculuk Ne Yapar?

Bazı dava türlerinde mahkemeye gidilmesine gerek kalmadan arabuluculuk yöntemi ile sorunun çözümü mümkün olabiliyor. İşte arabuluculuk sistemi tamamen bunun için geliştirildi. Peki, arabuluculuk ne yapar veya nasıl bir hizmet üretir. Yazımız bu sistemden faydalanmak isteyenlerin aradığı yanıtları bulması için kaleme alındı ve konuyla ilgilenenlerin baştan sona okumalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü oldukça faydalı bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Öncelikle bu sistem ağırlıkta ticari ve iş hukukuna dayalı sorunların çözümünü hızlandırmak üzere tasarlandığı bilinmelidir. Üstelik şu an oldukça verimli şekilde çalışan bir işlerliğe sahip. Bunun nedeni esnek olmayan ve süre bakımından uzun olduğu kadar aynı zamanda yorucu bir yargısal sürecin bu sistem sayesinde pas geçilebilmesidir.



Arabuluculuk Sistemi Gizlilik Esasına Dayanır
Ayrıca yargısal sürecin aksine arabuluculuk sistemi gizlilik içerisinde hareket eder ve uzlaşmanın gerçekleşmesi durumunda bir arabuluculuk belgesi imzalanarak çözüme ulaşılır. Tabii bu durumda mahkeme açılmasına gerek kalmadan taraflar arasındaki sorun çözülmüş oluyor. İsterseniz bu noktada hizmet alacağınız arabulucunun kim olacağı ve hangi statüde sizlere hizmet sunacağını hakkında bazı bilgileri paylaşalım. Arabulucu kendisine başvuran taraflar arasında objektif bir şekilde davranmak zorunda olan ve mesleğinde en az 5 yıllık bir tecrübeye sahip hukuk fakültesi mezunu kişilerden seçiliyor. Başlıca görevleri arasında tarafları bir araya getirmek ve onların diyalog kurmalarına yardımcı olmak geliyor. Eğer arabuluculuk hizmeti başarıyla sonuçlanırsa taraflar bir protokol imzalıyor ve bu protokolün gerekliliklerini yapmaya söz vermiş oluyor. Tabii ortaya bu anlaşmanın bağlayıcılığı var mıdır veya hukuki anlamda zorlayıcı bir tedbire neden olur mu? Tarzında sorular çıkacağından hemen bu soruların yanıtlarını vererek konumuza devam edelim.

Arabuluculuk Anlaşma Tutanağı Bağlayıcı Mıdır?
Evet, arabuluculuk anlaşma tutanağı bağlayıcıdır. Hatta arabuluculuk sürecinin sonunda taraflar bir anlaşmaya varılırsa ve taraflardan biri bu anlaşmaya sadık kalmazsa diğer taraf uyuşmazlık hakkında yetki ve görev kurallarına göre icra mahkemesine itiraz ederek anlaşmadan doğan haklarını icra yoluyla karşı taraftan alabiliyor. Dolayısıyla arabuluculuk ne yapar veya nasıl bir yaptırım gücü bulunur sorularının tam olarak karşılığı, bu sistemin uzlaştırıcı rolü etkisiz kaldığında devreye mahkeme giriyor diyebiliriz. Lütfen bu ve benzeri konularda merak ettiklerinizi hukuk büromuza aktarmaktan çekinmeyiniz. Sizleri yanıtlamaktan büyük mutluluk duyacağımızdan emin olabilirsiniz. Esenlikler diliyoruz

Arabuluculuk Ne Demek?

Yürürlüğe girdiği günden bu yana pek çok uyuşmazlık konusunu çözüme kavuşturan arabuluculuk sistemi sayesinde taraflar çok daha kısa sürede sonuca gidebiliyor.  Peki, arabuluculuk ne demek? Ve bu sistem hangi avantajları içeriyor. Bu ve benzeri soruların yanıtlarını aradığımız yazımızı konuyla ilgilenenlerin dikkatlice okumalarını öneriyoruz efendim. Çünkü önyargıdan uzak ve tarafsız arabulucu kişi, olayı objektif açıdan değerlendirerek tarafların bir konsensüs sağlaması için çaba göstereceğinden bir anlamda hukuki danışmanlık görevini de yerine getirmiş oluyor. Eğer sizlerin de kanunla belirlenen çerçevede bir arabuluculuk hizmetine ihtiyacınız bulunuyorsa hukuk büromuzun bu anlamda sizlere profesyonel destek sağlayabileceğini hemen belirtmiş olalım.

Arabuluculuk Hizmeti Kimler Tarafından Verilebilir?
Dilerseniz bu noktada arabuluculuk hizmeti nedir? Ve kimler arabulucu olabilir konusunda sizleri aydınlatalım. Konuyla ilgili olarak öncelikle bilinmesi gereken kavram, arabuluculuk hizmeti verecek kişinin hukuk fakültesini bitirmiş ve avukatlık mesleğinde en az 5 yıllık geçmişi olması gerektiğidir. Tabii bir yanlış algılamanın önüne geçmek adına hem en önemli bir detayı daha sizlerle paylaşalım. Arabulucunun uyuşmazlıkla ilgili konularda kendisine başvuran tarafların lehine ve aleyhine karar verme gibi bir yetkisi asla yoktur. Yani arabulucunun taraflar arasında haklı veya haksız belirleme gibi bir misyonu bulunmuyor. Arabulucu tarafsız üçüncü bir kişi olarak hukuk normlarına göre şekillenmiş sistematik teknikleri uygular ve müzakerelerde bulunarak tarafların birbirlerini anlamalarını sağlar. Tabii bazı dava türlerinde bu hizmetin alınması zorunludur ve bu kuruma başvurmadan dava açılamaz. Örneğin ticari meselelerde, çalışanların maaş ve kıdem tazminatı gibi konularında veya fazla mesai ücretleri ile ilgili ihtilaflarda arabuluculuk hizmeti alınmadan direkt mahkemeye dava açılamıyor.

  • Zorunlu Arabuluculuk ve İhtiyari Arabuluculuk Olarak İkiye Ayrılıyor
Az önce belirtmiş olduğumuz zorunlu arabuluculuk sistemi dışında bir de isteğe bağlı gelişen ihtiyari arabuluculuk kavramı bulunuyor. Dolayısıyla bu kurumun yetki kapsamına giren ihtiyari arabuluculuk hizmetlerini tercih edebilmeniz pekâlâ mümkündür. Çünkü yargısal süreç çok daha kesin kurallara dayalıdır ve oldukça uzun sürebilecek davalarda masraflar ister istemez artacaktır. Bu nedenle uzun yıllar sürebilecek mahkemeler yerine arabuluculuk hizmetlerinden yararlanmak çok daha yararlı bir davranış olacaktır. Umarız arabulucu kimdir ve arabuluculuk ne demek? gibi soruların yanıtlarını aradığımız yazımız faydalı olmuştur efendim. Esenlikler diliyoruz.

22 Mart 2020 Pazar

Arabuluculuk Merkezi

İş hukuku ve özel hukuk kapsamında bir sorun ile karşı karşıya iseniz ve bu sorunun çözümüne yönelik olarak bir arabuluculuk merkezi arıyorsanız şu an bulunduğunuz web sayfamızın çok doğru bir adres olduğunu hemen belirtelim. Çünkü sizlere profesyonel düzeyde hukuki destek sağlıyoruz ve arabuluculuk hizmetlerimiz bulunuyor. Dilerseniz öncelikle sistem hakkında sizleri bilgilendirelim ve daha sonra konumuzun diğer ayrıntılarına geçelim. Sistemle ilgili olarak bilinmesi gereken ilk kavram arabulucunun yasaya uygun konseptte seçilmesidir. Tabii mesleğinde en az 5 yıllık tecrübesi bulunan hukuk fakültesi mezunu avukatlar veya aynı statüye sahip kişilerin arabulucu olarak görev yapabildiği bu sistemde arabulucu her iki tarafın ortak kararıyla tercih edilir. Dolayısıyla sizlerde arabuluculuk sisteminden yararlanmayı düşünüyorsanız arabuluculuk merkezi olarak hukuk büromuzun tecrübeli avukatlarının desteğini alabileceğinizi hatırlatmakta yarar görüyoruz.
İhtiyarı Arabuluculuk ve Zorunlu Arabuluculuk Olarak İkiye Ayrılıyor
Elbette sistemin daha anlaşılabilir olması adına kısa bir açıklama daha yapalım. Arabuluculuk sistemi ihtiyari arabuluculuk ve zorunlu arabuluculuk olmak üzere ikiye ayrılıyor. İhtiyari arabuluculuk hizmetleri alınabilmesi için dava türünün bu seçeneğe elverişli olması şartı arandığını ayrıca vurgulayalım. Çünkü özellikle iş hukukunun ilgilendiren mevzularda zaten arabuluculuk zorunludur ve bu yöntemi kullanmadan mahkemeye dava açmanız mümkün değildir. Fakat ihtiyari arabuluculukta bir zorunluluk bulunmaz ve taraflar ister sürdürülen duruşmalar sırasında, ister öncesinde arabuluculuk sisteminden karşılıklı anlaşma kaydıyla yararlanabiliyorlar.

Arabuluculuğun Yararları Nelerdir?
Tabii sistemin bazı önemli satır başlarını aktarmakta yarar var. Örneğin ne zaman arabulucuya gidilebilir, arabuluculuğun yararları nelerdir veya bu hizmetten yararlanılması durumunda ne kadar bir süre içerisinde sonuca gidilir gibi soruların yanıtlarını dilerseniz hep birlikte arayalım. Hepimizin bildiği üzere yargısal çözüm oldukça zaman alan ve bir o kadar masrafa yol açan pahalı bir süreci gerektiriyor. Ancak arabuluculuk hizmetlerinde süre bakımından 3+1 yani toplamda 4 haftalık maksimum bir çözüm süresi bulunur ve olumlu ya da olumsuz bir sonuca bağlanır. Ayrıca yargısal süreçte esnek olmayan aleni bir modelde süreç ilerler. Buna rağmen arabuluculukta gizlilik esastır ve arabulucu objektif şekilde her iki tarafı bir araya getirmek gibi bir misyon üzerinden çalışmalarını sürdürür. Eğer bu tarz bir hizmet talebiniz bulunuyorsa lütfen arabuluculuk merkezi hizmetlerimize günün her saatinde ulaşmaktan çekinmeyiniz. Esenlikler diliyoruz