Ülkemizde üretimi ciddi oranda yer alan kuruyemiş çeşitleri arasında ay çekirdeği yer almaktadır. Üretimi esnasında kalite standartlarında imal edilen, tüketiciye ulaştırılan bu ürünün içi boş olması durumlarına karşı dikkatli olunmalıdır. Tüketimde dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de üretimin sonrasında tuzlu şekilde kavrulan ay çekirdeklerinin tercih edilmemesidir. Tuzlu tüketim esnasında vücuda bazı zararları olabileceği gibi tuzsuz versiyonları tercih edilmektedir. Tüketimde yarar elde edebilmek için uygun ölçülerin belirlenmesi gerekli olacaktır. Faydalardan yararlanabilmek için uygun oranlarda tüketilmelidir. Çünkü fazla tüketim durumunda vücutta yağlanma sorunları oluşabilecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder