24 Ağustos 2021 Salı

Oyun Terapisi Faydaları

Oyun Terapisi Faydaları Oyun terapisi faydaları çocuklar için çok önemlidir. Bu bağlamda oyun terapisi, çocukların duygu ve düşüncelerini daha iyi tanımalarını ve anlamalarını sağlar. Aynı zamanda ihtiyaçlarını karşılamak için duygularını daha uygun bir şekilde ifade edebilirler. Oyun terapisi ile problem çözme becerileri gelişen çocukların problem davranışlarında da azalma görülmüştür. Bu terapi yöntemi ile en güvenli […] The post Oyun Terapisi Faydaları appeared first on Yaman Şirinler Özel Eğitim Kurumları.
http://dlvr.it/S6Ft1n

Otizm Neden Olur?

Otizm neden olur sorusunun cevabı büyük bir öneme sahiptir. Otizm yaşamın erken dönemlerinde başlayan ve yaşam boyu süren, sosyal ilişkiler, iletişim, davranış ve bilişsel gelişmede gecikme ve sapmayla belirli, nöro-gelişimsel bir bozukluk olarak kabul edilmektedir. 3 yaş öncesinde çocuklarda ortaya çıkan, sözel ve sözel olmayan iletişim, sembolik etkinlikler, oyun ve sosyal ilişki alanlarında bozukluk ve […] The post Otizm Neden Olur? appeared first on Yaman Şirinler Özel Eğitim Kurumları.
http://dlvr.it/S6Ft11

Disleksi Belirtileri

Disleksi Belirtileri Nelerdir? Disleksi belirtileri, erken dönemde fark edilmesi ve uygun müdahale programlarının uygulanması açısından oldukça önemlidir. Öğrenme güçlüğü çatısı altında okuma bozukluğu olarak da bilinen bu durum, bireylerin normal zekalarına rağmen okuma, okuduğunu anlama gibi problem yaşamalarına neden olan özel bir öğrenme güçlüğüdür. Disleksili olan kişiler, kelimelerin seslerini tanısalar bile harfleri ve kelimeleri ilişkilendirmeyi […] The post Disleksi Belirtileri appeared first on Yaman Şirinler Özel Eğitim Kurumları.
http://dlvr.it/S6Fsxd

6 Ağustos 2021 Cuma

Kekemelik ve Çocukluk

Kekemelik ve Çocukluk Kekemelik ve çocukluk hakkında sizler için kısa bir değerlendirme sunacağız. Kekemelik toplumun birçok bireyinde görülebilen bir konuşma bozukluğu olarak bilinmektedir. Kekemelik genel olarak çocuklukta başlayan ve ileriki yaşlarda çoğu zaman kaybolan durumlar olarak bilinir. Kelimeleri telaffuz etmekte zorlanan veya konuşmanın akışındaki yaşanan problemlerden dolayı birey kendini ifade etmekte zorlanabilmektedir.  Kekeme olan bireyler […] The post Kekemelik ve Çocukluk appeared first on Yaman Şirinler Özel Eğitim Kurumları.
http://dlvr.it/S5BMtD

5 Ağustos 2021 Perşembe

Oyun Terapisi ile Eğlenceli Tedavi Yöntemleri

Oyun Terapisi  Yöntemleri Oyun terapisi yöntemleri sayesinde çocuklar duygu ve düşüncelerini anlatabilmektedir. Oyun terapisi, çocukların büyüme ve gelişimlerine yardımcı olmak için oyunun terapötik gücünden faydalanılan bir süreçtir. Çocuk oyun sayesinde ileriki yaşlardaki sosyal rolün farkına varıp çevresi ile olan ilişkilerinin temelini atmaktadır. Bu nedenle oyun oynamak çocuklar için vazgeçilmez ve yapılması en önemli aktivitelerden biridir. […] The post Oyun Terapisi ile Eğlenceli Tedavi Yöntemleri appeared first on Yaman Şirinler Özel Eğitim Kurumları.
http://dlvr.it/S57006

Disleksinin Günlük Hayata Etkileri

Disleksinin Günlük Hayata Etkileri Disleksinin günlük hayatımıza etkileri ve genel olarak disleksi hakkında bilgilendirme sunacağız. Disleksi günümüzde oldukça adını sıklıkla duyduğumuz ve öğrenme güçlüğü çatısı altında okuma bozukluğu  olarak da bilinen bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durumdan muzdarip olan bireyler oldukça normal bir zeka seviyesinde olup diğer kişilerden hiçbir farkları olmamakla beraber okumada ve […] The post Disleksinin Günlük Hayata Etkileri appeared first on Yaman Şirinler Özel Eğitim Kurumları.
http://dlvr.it/S56zzp

Dil ve Konuşma Bozuklukları Nedir ve Günlük Hayata Etkileri Nelerdir

Dil ve Konuşma Bozuklukları Nedir ve Günlük Hayata Etkileri Nelerdir? Dil ve konuşma bozuklukları nedir ve günlük hayata etkileri nelerdir? Günlük hayatımızda insanlar için iletişimin en temel yolu konuşmadır.  Bireyin sahip olduğu ses telleri sayesinde, ses üretimi gerçekleşir. Ve daha sonra seslerin birleşmesi ile heceleri ve kelimeleri bir araya getirerek anlatmak istediklerini karşı tarafa iletebilir. […] The post Dil ve Konuşma Bozuklukları Nedir ve Günlük Hayata Etkileri Nelerdir appeared first on Yaman Şirinler Özel Eğitim Kurumları.
http://dlvr.it/S56zzP

4 Ağustos 2021 Çarşamba

En Çok Karşılaşılan WordPress Sorunlarını Sizler İçin Derledik

 En çok karşılaşılan WordPress sorunlarıkullanıcılar için kimi zaman sorun yaratmaktadır. WordPress, kullanıcıların hiçbir kod bilgisine sahip olmadan blog sayfaları ve web siteleri oluşturmasına olanak sağlayan ve açık kaynak kod bulunan bir yazılımdır. Ancak en gelişmiş web içerik yöneticilerinden biri olmasına rağmen çalışırken bazı hatalar verebilmektedir. Özellikle tema veya eklentiler üzerinde kodlamalar yapmak çakışmalara neden olduğu için bunun sonucunda aldığınız hatalar en çok karşılaşılan WordPress sorunları olarak karşınıza çıkar.

Beyaz Sayfa Hatası

Beyaz sayfa hatası almanız, sunucunuzdaki yanlış bir yapılandırma nedeniyle olabildiği gibi hafızanızın dolmuş olabileceğine de işaret edebilir. Ayrıca kurmuş olduğunuz bir eklenti ve seçtiğiniz tema nedeniyle de karşınıza çıkabilir. Bu sebeplerden hangisinin soruna neden olduğunu anlamak için ise wp-confing.php adlı dosyaya bir kodun yapıştırılması gerekir.



Maksimum Dosya Boyutu Limiti

Eklentilerinizi kurarken veya yüksek boyutlu görsel, video ve ses dosyalarını yüklerken bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durum karşısında ise yükleyebileceğiniz en yüksek dosya boyutunun limitini arttırmanız gerekir.

RSS Feed Hatası

WordPress RSS feed hataları genellikle yanlış biçimlendirmeden kaynaklanır. Hata mesajı, kullandığınız tarayıcıya bağlıdır. RSS feed hatasını düzeltmek için ya onu function.php dosyasından manuel olarak ya da tüm eklentileri devre dışı bırakarak düzeltebilirsiniz. RSS feed sorunu devam ederse, temayı varsayılan Wordpress temanızla değiştirmeniz gerekir. Son zamanlarda functions.php dosyasına kod eklediyseniz, bir hata alabilirsiniz. Eklenen kodu hemen kaldırırsanız, sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.

WordPress Güvenlik Taraması Nedir?

 

WordPress Güvenlik Taraması Nedir, WordPress Güvenlik Taraması Nasıl Yapılır?

WordPress güvenlik taraması nedir, Wordpress güvenlik taraması nasıl yapılır sorusu kullanıcılar için önemlidir. Açık kaynak kodlu bir yazılım olması sebebiyle WordPress’te tasarımı oluşturulan bütün kod satırları, diğer kullanıcılar tarafından incelenmeye açıktır. Bu yüzden önlemler almazsanız, web sitenizin hacklenme olasılığı vardır. Bu olasılığı ortadan kaldırmak için ise güvenlik eklentileri mevcuttur. WordPress güvenlik taraması nasıl yapılır sorusunun yanıtlarından ilki ise ücretli veya ücretsiz olan bu eklentileri kullanmaktır.




WordPress Güvenlik Testi Nedir?

İlk adımda gerçekleştirdiğiniz WordPress güvenlik kontrolleri, aslında araç kullanmadan kendi başınıza yapabileceğiniz bazı kontrol listeleridir. WordPress 5.2 sürümü ile eklentiler olmadan WordPress'te sitenizin durumunu kolayca kontrol edebilirsiniz. WordPress yönetici sayfasında (wpadmin), WordPress sitenizin iyi olup olmadığını görmek için araç/site bütünlüğü yolunu takip edebilirsiniz. Bu açıdan üç öneri vardır. Bu uyarılardan ikisi ile talimatları izleyerek kolayca test edebileceğiniz şekildedir. Ancak, eksik modüller için öneriler, barındırma kontrol paneli aracılığıyla PHP sürümünün seçilen alanlarından yapılabilir. Sitenizde yapılan bir doğrulama sonucunda barındırma uyarıları alıyorsanız ve bu uyarılardan tam olarak haberdar değilseniz, yardım için bu uyarıların ekran görüntülerini sunucunuza gönderebilirsiniz. Bu açıdan WordPress güvenlik taraması nasıl yapılır sorusunun cevabı önemlidir.

WordPress Hosting Ne Demek?

 

WordPress Hosting Ne Demek?

WordPress hosting ne demek? sorusunun cevabı kullanıcılar için önemlidir. Hosting, web sayfanızda bulunan dosyaların kesintisiz olarak internet üzerinde 7/24 yayınlaması demektir. Buna sahip olmadan, hazırlanılan sitenizi internet üzerinden yayınlanması mümkün değildir. Yeni bir site sahibi olmayı amaçlıyorsanız ise size bu imkânı sağlayabilecek WordPress hosting paketlerinden yararlanabilirsiniz. Bu karar aşamasında ise karşınıza WordPress hosting ne demek sorusu çıkacaktır.



Hosting Nedir?

Yeni bir web sitesine sahip olmayı düşünen kişiler genellikle hosting nedir sorusunun cevabını aramaktadır. En genel tanımıyla hosting, web sayfalarını depolamak için kullanılan 7/24 bilgisayardır, hosting olmadan hazırlanmış bir web sitesini internette yayınlamak imkansızdır. Dolayısıyla bu ihtiyaç hosting firmaları tarafından karşılanmaktadır. Hosting seçerken, web sitenizin amacına uygun bir hizmet seçmeniz gerekir. Örneğin, web sitenizi Wordpress'te oluşturduysanız, Wordpress hosting'i seçmeniz önerilir. Bu aşamada WordPress hosting ne demek sorusu karşınıza çıkar.